Akropolistæppet. Det Kongelige Teaters fortæppe på Gamle Scene. Til venstre kongelogen med inkognitologen bag gitteret i prosceniumsrammen.

.

Akropolistæppet, Det Kongelige Teaters fortæppe til Gamle Scene. Malet af Carl Aagaard og Otto Bache i 1874. A er siden blevet fornyet af bl.a. Søren Frandsen i 1950 og igen af ham og Helge Lind i 1985. Tæppet måler ca. 12 x 16 meter og forestiller det antikke Athens Akropolisbjerg med Parthenon templet, på hvis sydskrænt verdens ældste teater, Dionysos Teatret ligger. På en terrasse i forgrunden ses tre muser, t.v. Thalia med hyrdestav og tamburin, i midten Melpomene med tragisk maske og til højre halvt skjult formentlig Terpsichora med en fløjte. Forrest i maleriet er grupper af engle, som trækker et rødt draperi til side. Motivet er inspireret af Komediehusets fortæppe. Se også Antikkens indflydelse; Tæppe.

Bibliografi: Riis, P J Akropolistæppet 1982.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig