Statens Teaterskole, Uddannelsesinstitution under Kulturministeriet for skuespillere, instruktører, scenografer og teaterteknikere samt – på Skolen for Moderne Dans, der hører under Statens Teaterskole – for dansere, koreografer og dansepædagoger. Oprettet 1968 til afløsning for Det Kongelige Teaters og privatteatrenes elevskoler og fik ud over skuespilleruddannelsen en ‘linje for almen teaterpraktik’, som senere blev til selvstændige uddannelser for instruktører og scenografer. I 1992 udvidedes Statens Teaterskole med en linje for teaterteknik, og i 1998 blev Skolen for Moderne Dans, der var oprettet som en forsøgsuddannelse i 1992, lagt ind under Statens Teaterskole.

Bortset fra den 1-årige dansepædagoguddannelse er alle uddannelserne 4-årige bestående af et basisforløb og en overbygning, idet Bologna-processens mål om, at alle højere europæiske uddannelser skal være baseret på en 2-årig BA og en 3-årig master-struktur formentlig vil slå igennem inden for en årrække. Statens Teaterskole har endvidere et efteruddannelsesprogram.

Statens Teaterskole optager ved optagelsesprøver hvert år ca. 8 skuespillerelever, 2 instruktør- og 2 scenografelever, 8 teaterteknikerelever, fordelt med 2 på hhv. regissør-, produktionsleder-, lys- og lydlinjen, samt hvert andet år 10-20 elever på danseuddannelsen. Skolen flyttede i 1997/98 fra lokaler på Frederiksberg til Holmen. I 2007 modtager Statens Teaterskole et statstilskud på 45 mio. kr.

Bibliografi: Davidsen, N & Harsløf, O Statens Teaterskole 25 år 1993.

Skolens hjemmeside

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig