Albert Price tegnede 1865 slutningstableauet fra En gammel Bekjendt, som blev opført på Vesterbro Morskabsteater. Pjerrot ser tilfreds til, mens Harlekin og Columbine indgår i den hellige ægtestand, velsignet af den gode fe.

.

Price, familie af danske artister, ballet- og teaterkunstnere. Familien er oprindelig engelsk. Stamfaderen James P, 1761-1805, var af kunstberiderfamilie og kom til Dyrehavsbakken 1795. Han viste pantomimer fra 1801 på Hofteatret og dernæst på Vesterbro, hvor familien etablerede sig med Vesterbro Morskabstheater 1817-45 samtidig med, at de turnerede til Rusland. De følgende generationer markerede sig inden for pantomime, dans og teater. James’ søn Adolph P, 1805-90, blev en betydelig Pjerrot. Bournonville havde blik for Pricernes dansetalent. Flere af familiens medlemmer valgte skuespillet, både i Kbh. og provinsen. Inden for teatret stod John P som en af sin tids betydeligste instruktører.

Bibliografi: Hellssen, H Harlekin og Columbine 1944.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig