Bellevue Teatret, københavnsk teater opført 1936 af arkitekt Arne Jacobsen. Det autentiske interiør er præget af en lethed, der går igen i sceneværkerne. Teatret blev opført som sommerteater, men blev allerede i 1940 indrettet til biograf. Da stedets nuværende chef, Jes Kølpin – der har stået som ejer fra 1978 – i 1980 tiltrådte, blev sal og scene genskabt som teater, mens balkonen indtil 1989 fortsatte som separat biograf. I dag er både sal og balkon med ialt 744 pladser i brug til teaterformål.

Efter i starten at have produceret flere danske musicals har Bellevue Teatret senest været hjemsted for succesrige shows med bl.a. Michael Carøe, Ørkenens Sønner og Det Brune Punktum og ikke mindst juleforestillingen Folk og Røvere i Kardemommeby af Thorbjørn Egner, der har spillet hvert år siden 1982. Teatret var egnsteater i Gentofte Kommune fra 1981-90, og blev det igen fra 1995. Bygningen, der regnes for et af Jacobsens hovedværker, blev fredet i 1986. Siden 2003 hjemsted for CIB, Copenhagen International Ballet, ledet af Alexander Kølpin. Se også Robert Wilson.

Teaterpriser: Reumert-Prisen (Årets show).

Bibliografi: Thau, C & Vindum, K Arne Jacobsen 1998.

Teatrets hjemmeside

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig