gæstespil

Gæstespil. Henrik Ibsens Peer Gynt blev opført i i Giza, Ægypten, i oktober 2006, produceret af IBSEN 2006-festivalen i anledning af hans 100-års dødsdag. Per (Bjarte Hjelmeland) har her besluttet sig for sin udlandsrejse, mens Solveig (Silje Reinåmo) lover at vente på ham.

.

Artikelstart

Gæstespil, optræden af teaterensemble eller af en eller flere skuespillere på fremmed scene eller i et andet land. Selvom begrebet i et vist omfang bruges synonymt med turné, vil man ikke betegne et turnéteaters virksomhed i eget land som G.

G i Danmark arrangeres ofte gennem aftaler mellem producerende teatre, men også af festivaler (fx Århus Festuge), institutioner (fx Tivoli) og egentlig gæstespilsarrangerende virksomheder som Theatre Traffic (1975 – 95) og KIT (fra 1979). G med danske teatre i udlandet kommer typisk i stand i forbindelse med festivaler. Statsstøtte til teatergæstespil gives i Danmark gennem Kunstrådets Scenekunstudvalg og på Nordisk plan gennem Kulturkontakt Nord. Se også Gadeteater; Þjóðleikhúsid.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig