Gæstespil. Henrik Ibsens Peer Gynt blev opført i i Giza, Ægypten, i oktober 2006, produceret af IBSEN 2006-festivalen i anledning af hans 100-års dødsdag. Per (Bjarte Hjelmeland) har her besluttet sig for sin udlandsrejse, mens Solveig (Silje Reinåmo) lover at vente på ham.

.

Gæstespil, optræden af teaterensemble eller af en eller flere skuespillere på fremmed scene eller i et andet land. Selvom begrebet i et vist omfang bruges synonymt med turné, vil man ikke betegne et turnéteaters virksomhed i eget land som G.

G i Danmark arrangeres ofte gennem aftaler mellem producerende teatre, men også af festivaler (fx Århus Festuge), institutioner (fx Tivoli) og egentlig gæstespilsarrangerende virksomheder som Theatre Traffic (1975 – 95) og KIT (fra 1979). G med danske teatre i udlandet kommer typisk i stand i forbindelse med festivaler. Statsstøtte til teatergæstespil gives i Danmark gennem Kunstrådets Scenekunstudvalg og på Nordisk plan gennem Kulturkontakt Nord. Se også Gadeteater; Þjóðleikhúsid.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig