Devising, eng. ‘at skabe ting’, eller devised theatre er en betegnelse for forskellige teknikker til at skabe teaterforestillinger, som siden 1960'erne er brugt i såvel professionelle scenekompagnier som i teater- og dramapædagogisk sammenhæng. D er ikke en iscenesættelse af færdige tekstmanuskripter, men opstiller fra produktion til produktion en række regler for, hvilke materialer der kan indgå, og hvorledes det kan bearbejdes til komplicerede montager af krop, stemme, lys, lyd, medier, objekter etc. Alt kan i princippet være udgangspunkt for og indgå på lige fod i en D som sideløbende eller kontrapunktiske fortællespor i improviserede eller langsomt fastlagte forløb. D bruges bl.a. af Odin Teatret, Wooster Group, Remote Control Productions og Forced Entertainment.

Bibliografi: Kjølner, T ‘Devised Theatre – Experimental Drama’ i Nordic Voices In Drama Theatre and Education IDEA 2001; Oddey, A Devising Theatre: A Practical & Theoretical Handbook 1996.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig