Bouffon, 1) Groteske, vanskabte narrefigurer fra 1500-tallet, laste- og lystfyldte, spottende, fysisk pågående med en grovkornet komik.

2) Betegnelse for vittige og lidt tragiske narrefigurer hos fx Shakespeare. Moderne B er bl.a. udviklet af teaterpædagogen Jacques Lecoq og instruktøren Paul Gaulier med inspiration i middelalderens udstødte vanskabninger samt malerier af de hollandske malere fra 1400- og 1500-tallet, Hieronymus Bosch og Pieter Bruegel, tilsat en god portion amoral og kynisme. B optræder normalt i flok med for store hoveder, skuldre, maver og bagdele og gør grin med alt. B blev introduceret i Danmark sidst i 1970'erne afl Jonathan Pau Cook fra Commedia dell’Arte School i Californien, der kombinerede B med den amerikanske markedsfigur, geek, der bider hovedet af høns eller spiser insekter. I 2005 dannedes gruppen Buffoon’s Needle i Kbh.

Om ordet Bouffon, fr. af it. buffone ‘nar’, eng. buffoon ‘klovn’, ‘nar’.

Hjemmeside for Philippe Gauliers skole

Hjemmeside for Academia di Teatro Scuola di Recitazione Roma

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig