Teknisk Landsforbund, TL. Faggruppen for Teater- og Kulturteknikere i TL er siden 2006 teaterteknikernes faglige forbund. 1919 blev teaterteknikernes første fagforening stiftet under navnet Teatrenes Embedsmands- og Funktionærforening, men skiftede 1983 navn til Teaterteknikerforbundet (TEF).

Organisationen dækker et vidt spand af teatermedarbejdere: fra de egentlige teaterteknikere (lys- og lydteknikere/designere, regissører, teaterskræddere, sufflører mv.) til administratorer, producenter, dramaturger, dramapædagoger, kostumedesignere og scenografer.

I 1973 blev TEF medlem af Fællesforbundet for Tjenestemænd og Funktionærer og dermed tilknyttet en a-kasse. Medlem af Fællesforbundet for Teater, Film og TV 1974-83 og herefter af Dansk Teaterforbund til 2006, hvor teaterteknikerne fusionerede ind i TL. Her udgør de en af TLs mange faggrupper og er i nært samarbejde med andre faggrupper i TL såsom designerne og musemsansatte teknikere. Se også Fagforbund.

Teknisk Landsforbunds hjemmeside

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig