Teaterstatistik, kvantitative opgørelser over teatres aktivitet. Det enkelte teater foretager typisk i forbindelse med regnskabsaflæggelse/årsberetning en statistisk opgørelse over antal produktioner, opførelser og tilskuere samt indtægter. Siden 1981 har Danmarks Statistik gennemført en T for de statsstøttede teatre baseret på teatrenes egne sæsonvise indberetninger. I modsætning til fx svensk T, der angiver detaljerede oplysninger om aktiviteten ved hvert enkelt teater, er det i den danske T kun muligt at se aktiviteten fordelt på hovedgrupper af teatre.

Som teaterpolitisk redskab er officiel T typisk hæmmet af, at den ikke-statsstøttede teateraktivitet ikke indgår i statistikken, som således kun viser en del af det samlede billede. Siden 2003 har Danmarks Statistik søgt at råde delvis bod herpå gennem supplerende opgørelser af den del af de ikke-statsstøttede teatres aktivitet, som er støttet gennem hhv. abonnements- eller refusionsordninger.

Danmarks Statistiks hjemmeside

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig