Martin Tulinius, 1967-2016, dansk billedkunstner, instruktør, scenograf, dramatiker og teaterleder. T har mangesidige studier inden for kunst, foto og video i bagagen frem til debutudstillingen 1993, han siden har fulgt op bl.a. som arrangør af og deltager i internationale sandskulpturfestivaler. 1994 stiftede T s.m. Mikkel Harder Munck-Hansen teater- og kulturforeningen Kaleidoskop, der fra starten blev et vigtigt spillested for eksperimenterende dansk og internationalt drama, under deres fælles ledelse til 2000, hvor T blev eneleder.

Han udviklede sig til en markant visuel instruktør og scenograf med forholdsvis enkle scenebilleder ofte domineret af et skulpturelt hovedelement og suppleret med projektioner, eller som flader med mange åbningsmuligheder til indkig, entreer og sortier. Hans scenografiske stil har skabt mange samarbejder med andre teatre, også internationalt, som med det svenske nycirkus Cirkus Cirkör i H.C. Andersen/Nicole Maria Langkildes Havfruen Kedelsmedjen 2005. T arbejder tillige som dramatiker og har undertiden udfyldt alle tre funktioner fx på Kaleidoskop i K (om Franz Kafka) 1999 og Dada 2003. T arbejder gerne musikalsk og med egentlig musikdramatik, fx Arnold Schönbergs Pierrot Lunaire 1998, Anders Nordentofts On this Planet 2002 og det musikalske show K.R.O.P. Bellevue Teatret 2006. S.å. debuterede han som koreograf med Crash på Dansk Danseteater. Fra 2006 er T leder af Kaleidoskops to scener, K1/K2 på hhv. Nørrebrogade og i det tidligere Kanonhallen på Østerbro. Se også Nycirkus.

Teaterpriser: CaféTeater Prisen, Marguerite Vibys Jubilæumsfond, Reumert-Prisen (Årets scenograf, Årets dramatiker).

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig