Line Knutzon. Snart kommer tiden på Aalborg Teater 2007 med f.v. bagest Camilla G. Smedegaard, Michael Brostrup, Marianne Høgsbro og forrest Hanne Windfeld, Martin Ringsmose, Meike Bahnsen. Thomas Bendixen instruerede og Jesper Corneliussen skabte scenografien.

.

Line Knutzon, f. 1965, dansk dramatiker. Debuterede 1991 med Splinten i hjertet Aveny Teatret, der allerede året efter blev fulgt op af De usynlige venner Det Kongelige Teater. Begge anslår en stil og en tematik af absurd fabulerende dialog og en politiserende, samfundskritisk holdning til det liv, samfundet holder mennesker fanget i. Et liv, hvor personerne overlever på en legende fantasi og en beskyttende isolation over for en truende omverden. Disse værker blev fulgt op af Det er så det nye Bådteatret 1993 og Først bli’r man jo født Aarhus Teater 1994. Med det sidste værk rykker fjenden ind i personerne selv som en hvirvel af ubestemmelighed i deres splittelse mellem voksenliv og en barnlighed, de ikke kan slippe.

Hendes dramatik rammer tiden med en satirisk præcision og en ny tone af fortvivlet komedie og bliver spillet på mange scener også i udlandet. Det gælder også de følgende skuespil Snart kommer tiden om parforholdets idiotiske problematik, og den apokalyptiske farce Torben Toben Dr. Dantes Aveny hhv. 1998 og 2000. Hvor stykkernes personer aldersmæssigt er fulgt med tidsforløbet i stykkernes rækkefølge frem til Guitaristerne Mungo Park 2005, slog K en sløjfe tilbage til start med skuespillet med en ægte knutzonsk titel Den luft andre indånder – eller dem, som det er, at det er, dem er det Mungo Park 2001. K har også med stor fantasi brugt RadioDramas koncentration om dialog og dets store frihed i forhold til tid og rum bl.a. i fem spil om figurerne Måvens og Peder 1998-2005. Datter af Lars K.

Teaterpriser: Danske Dramatikeres Hæderspris, Holberg-Medaljen, Marguerite Vibys Jubilæumsfond, Radiospilsprisen, Reumert-Prisen (Årets dramatiker).

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig