Lars Mikkelsen, Lars Dittmann Mikkelsen, f. 1964, dansk skuespiller, uddannet på Statens Teaterskole 1995. M har en fortid som gøgler, hvilket bl.a. har givet ham en evne til direkte publikumskontakt, som han især kan spille på i lystspillet. Talentet rummer intensitet og latent farlighed, men også følsomhed, vid og elegance. Han var titelfiguren i Bo hr. Hansens Johns åbenbaring Bådteatret 1997. På Det Kongelige Teater spillede han bl.a. i Sergi Belbels Jeg er grim og fyrsten i Shakespeares Kærlighedens kværulanter, begge 1999. 2002 var han en rystende, psykopatisk pædofil i Bryony Laverys Frosset Husets Teater og 2003 en vittigt mandig Benedick i Shakespeares Stor ståhej for ingenting på Grønnegårds Teatret og s.å. i Claus Beck-Nielsens Parlamentet på Das Beckværk. Hans maskulinitet er mangesidig, og han kan også ironisere over den både i komedie, som Molieres Don Juan Det Danske Teater og Det Kongelige Teater 2003, og i seriøst skuespil som titelperson i Vivian Nielsens Brandes Det Danske Teater 2006.

M var den viljesvage natklubejer Ole i Ole Christian Madsens tvserie Edderkoppen DRtv 2000 og den følelseshæmmede, ambitiøse forretningsmand med en psykisk syg kone i filmen En kærlighedshistorie 2001. 2007 spillede han den dubiøse skoleborgmester i Søren Sveistrups krimiføljeton Forbrydelsen på DRtv. Gift med Anette Støvelbæk og bror til Mads Mikkelsen.

Teaterpriser: Lauritzen-Prisen.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig