Globe Theatre, et forsøg på en rekonstruktion af det oprindelige teater fra Shakespeares tid, indviet på Londons Southbank 1997.

.

Globe Theatre, Shakespeares første teater, bygget på South Bank i London 1599. Teatret var 20-kantet, ca. 30 m i diameter og bygget rundt om en gård i træ og med stråtag. Scenen var placeret ud i gården som et forhøjet plateau med en stor søjle i hvert hjørne af forscenen til at holde et halvtag. Der var plads til 2000-3000 publikummer, som enten stod foran scenen i fri luft eller sad på ét af de tre overdækkede gallerier. Teatret brændte ned til grunden i 1613, blev genopbygget året efter og under en bølge af puritanisme revet ned i 1642. I 1989 blev rester af fundamentet afdækket, og 12.6.1997 blev en tilstræbt kopi indviet ikke langt fra det oprindelige teaters beliggenhed. Se også Kathakali.

Bibliografi: Hodges, C W The Globe restored: a study of the Elizabethan theatre 1953; Mulryne, J R & Shewring, M Shakespeare’s Globe rebuilt 1997.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig