Egypten, Drama udgjorde i det antikke E en del af den kultiske praksis. Hele samfundets opbygning var religiøst funderet, med herskeren som en guddommelig skikkelse, og med særlig vægt på myterne om Osiris, Isis og Horus, centreret om død, fødsel, opstandelse. De mytiske begivenheder indgik i ritualer, som havde karakter af dramatiske gennemspilninger af forløb fra de hellige beretninger, hvor de agerende fremstillede guddommelige figurer, undertiden med brug af masker. Spillene var knyttet til templet og blev kun overværet af de involverede i ritualet. Kultspil er gengivet i tekst og billeder på tempelvægge og i papyrus, muligvis oprindeligt skrevet så langt tilbage som ca. 3300 f.Kr., afskrevet ca. 1970 f.Kr. og genopdaget 1896, med udførlige skildringer af gangen i udførelsen, i form af dialoger, monologer, kor og ‘regibemærkninger’. Se også Animationsteater; Rituelt teater.

Bibliografi: Gaster, T Thespis: Ritual, Myth and Drama in the Ancient near East 1961; Magli, A Lo spettacolo sacro 1964.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig