Den danske skueplads, Begrebet skueplads (tribune, scene; ty. Schauplatz) dækker såvel forhøjningen, hvor en person stiller sig til skue for et publikum, som pladsen hvorpå eller bygningen hvori skuespil opføres, samt teaterkomplekset som institution.

2) Den danske skueplads blev benyttet om det i 1722 åbnede teater i Lille Grønnegade og den deraf udviklede danske nationalscene – Det Kongelige Teater (Det Kongelige Teater) – jf. bogtitlen på Holbergs Comedier 1723 – ‘sammenskrevne for Den Danske Skueplads’. Da Christian VII i 1770 overtog teatret, kaldtes det Den Kongelige Danske Skueplads, og ved opførelsen af den nye teaterbygning i 1874 anbragte man inskriptionen Den Danske Skueplads som frontispice over teatrets facadeloggia.

3) Den danske skueplads er navnet på et ambulant lyrisk/dramatisk/musikalsk teater med fokus på danske digtere og dramatikere og med opførelser i utraditionelle rum, grundlagt 1995 af Christian Steffensen. Teatret har sin egen hjemmeside.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig