Kitchen sink. Weskers Livets rødder på Odense Teater 1961 var én af de første forestillinger i Danmark der var inspireret af den nye engelske socialrealisme. F.v. Aksel Erhardsen, Guri Richter, Birgit Sadolin, John Larsen og Karenlise Helleby. Instruktør: Edvin Tiemroth, scenograf: Henrik Poulsen.

.

Kitchen sink drama, en let nedsættende betegnelse for det ny realistiske drama, der opstod i sidste halvdel af 1950'erne med britiske dramatikere som John Osborne (Look Back in Anger 1956), Shelagh Delaney (A Taste of Honey 1961) og Arnold Wesker (Roots 1959, The Kitchen 1961) og tv-dramatikere som Alun Owen (No Trams to Lime Street 1959), som skildrede arbejderklassens og den lavere middelklasses tilværelse. Betegnelsen Kitchen Sink School var allerede fra midten af 1950'erne anvendt af og om en gruppe britiske billedkunstnere, der i fællesudstillinger arbejdede med tilsvarende motiver og temaer, dels ud fra en eksisterende tradition i industrielle miljøer, dels under indtryk af efterkrigstidens tristesse og atomkrigens trussel. Relateret til Angry Young Men.

Bibliografi: Lacey, S British realist theatre: the new wave in its context 1956-65 1995.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig