Brandvagt, en eller flere brandkyndige personer, der er til stede under en indendørs teaterforestilling, lige fra lysakkomodører og brandkarle i 1600- og 1700-tallets letantændelige træteatre med levende lys til nutidens professionelle brandfolk eller branduddannede sceneteknikere. If. Beredskabsloven er det i 2007 den enkelte kommune, der beslutter, om der skal være en brandvagt tilstede; i de fleste forsamlingslokaler under 150 personer udstationeres ingen brandvagt. Nogle større teatre bruger en eller flere vagter fra det lokale brandvæsen, andre bruger branduddannede sceneteknikere og i nogle tilfælde også elektroniske brandmeldesystemer (ABA- og ABL-anlæg). Brandvæsenet skal godkende al brug af åben ild og fyrværkeri på scenen.

Bibliografi: Beredskabsloven af 1.3.2004; Friis, N Det kongelige Teater – vor nationale scene i fortid og nutid 1943; Overschou, T Den danske Skueplads 1854-76.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig