Tony Kushner. Engle i Amerika, opført på Aalborg Teater 1997 i Lars Kaalunds iscenesættelse og med scenografi af Camilla Bjørnvad og Marianne Nilsson. Her Githa Lehrmann og Lars Brygmann.

.

Tony Kushner, f. 1956, amerikansk dramatiker. K bragede ind på verdens teaterscener med Millenium Approaches 1992 og Perestroika 1993, som tilsammen udgør de to dele af Angels in America (Engle i Amerika Aarhus Teater 1995), der blev et af 1990'ernes mest roste dramaer. Forestillingen kaldes af K for en ‘homoseksuel fantasi over nationale temaer’ og blander på sit fiktionsplan virkelige politiske hændelser med en historie om tre amerikanske familier i opbrud som symbol på den krise, USA og den vestlige verden befinder sig i efter afslutningen af den kolde krig. Ks andre dramaer blander på samme vis politik og hyperteatrale metaforer med et væsentligt socialkritisk perspektiv.

Dramatiske værker: A Bright Room Called Day 1985; Slavs! 1994; Homebody/Kabul 2001.

Bibliografi: Fisher, J The Theater of Tony Kushner 2002; Geis & Kruger Approaching the Millennium: Essays on Angels in America 1997.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig