Theatre Row, Teaterkompleks af non-profit Off-Broadway teatre i New York, beliggende i Broadways teaterdistrikt på 42. gade mellem 9. og 10. gade.

TR blev åbnet som et samarbejde mellem 10 teatre i 1978, til dels som en politisk modvægt til det etablerede og profitorienterede teatermiljø i USA. Formålet var at give publikum mulighed for at se opførelser af smalle, men vægtige forestillinger, samtidig med at tilrejsende gruppeteatre her skulle have mulighed for at leje sig ind. Bag idéen stod en række idealistiske skuespillere, instruktører og mindre teatersammenslutninger, der mente, at TR som non-profit teater kun skulle udlejes til kostprisen trods beliggenheden i en af verdens største og dyreste teatermetropoler – et princip der stadig fastholdes.

I år 2000 var stedet så nedslidt, at det oprindelige kompleks blev nedrevet og erstattet af et helt nyt, som i dag med 6 fleksible teaterscener og 6 prøvesale fremstår som den største sammenhængende enhed af Off-Broadway teatre i New York: The Acorn Theatre (199 siddepladser), The Beckett Theatre (99 siddepladser), The Kirk Theatre (99 siddepladser), The Clurman (99 siddepladser), The Lion Theatre (88 siddepladser) samt The Studio Theatre (ingen faste sæder).

Bibliografi: Theatre Profiles: The Illustrated Reference Guide to America’s Nonprofit Theatre 1996.

Teatrets hjemmeside

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig