The Handspring Puppet Company, sydafrikansk teatergruppe, grdl. 1981 af Adrian Kohler og Basil Jones. Gruppen arbejder primært med store dukker, der føres af flere dukkeførere, og med en stor variation af forskellige visuelle udtryk. Startede oprindelig som børneteater, men har med en klar politisk målsætning fra 1985 skiftet til en voksen målgruppe. Er ofte på verdensturné og har bl.a. været i Danmark med Lesego Rampolokengs/Goethes Faustus in Africa Kanonhallen 1996 og Jane Taylors Ubu and the Truth Commission Folketeatret 1997.

Med titler som Woyzeck on the Highveld 1993, en adaptation af Georg Büchners Woyzeck, og Waiting Room 1998, baseret på Becketts Vi venter på Godot ses tilknytningen til den europæiske kultur klart, men gruppen, specielt Jane Taylor og William Kentridge, bearbejder dog de klassiske forlæg og indarbejder de ligeledes klassiske mundtlige afrikanske fortælleformer, mytologiske figurer og musik.

Teatergruppens hjemmeside

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig