Skuespillerskolen ved Odense Teater, etableret af teaterdirektør Helge Rungwald i 1941, i første omgang som en 1-årig, senere 2-årig uddannelse for teatrets unge skuespillere ved siden af deres almindelige teaterarbejde. I en kort periode optog skolen også mod betaling elever, som ikke var ansat ved teatret. I de første år under Grethe Holmers ledelse 1964-80 ekspanderede skolen voldsomt fra 4-6 elever til 15-20; men efter statsanerkendelsen i 1968 blev den nu 3-årige, SU-berettigede uddannelse lagt i faste rammer med et optag ved optagelsesprøve på først 5, senere 8 elever, som ikke længere skulle levere scenetjeneste de to første år og heller ikke fik elevløn. I 1985 blev uddannelsen 4-årig. 1990-2004 var Lane Lind rektor.

Med Jens August Wille som rektor siden 2004, har Skuespillerskolen ved Odense Teater tilkendegivet, at man vil profilere uddannelsen i retning af medierne. Indtil nedlæggelsen af amterne 2007 var uddannelsen finansieret med 25 % af tilskuddet fra Fyns Amt og 75 % fra staten; herefter er skolen overgået til fuldstændig statslig finansiering med et tilskud på 7,5 mio. kr. i 2007. Se også Odense Teater.

Teatrets hjemmeside

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig