Rimini Protokoll, tysk/schweizisk instruktørkollektiv bestående af Helgard Haug, Daniel Wetzel og Stefan Kaegi. I en særegen blanding af teater og dokumentarisme afsøger RP – såvel inden for som uden for teaterrummet – virkelighedens teatrale karakter. I teaterrummet er det ikke skuespillere, men amatører, ‘hverdagseksperter’, der befolker scenen for i en stramt tilrettelagt dramaturgisk form at berette om personlige erfaringer med temaer som fx død og iscenesættelse, som i Deadline 2003, eller det kapitalistiske system, som i Das Kapital – Band I 2007. I de stedsspecifikke projekter er det imidlertid gerne publikum, der fungerer som medaktører på virkelighedens scene. Fx blev man i Call Cutta 2006 – en produktion, der reflekterede vestens outsourcing af arbejde til østen – guidet gennem Berlins gader via satelit af en underbetalt medarbejder fra et call center i Indien, ligesom man i Cargo Sofia-Copenhagen Kbh. 2007 blev kørt gennem byen i lastbiler af to bulgarske langturschauffører. Det kritikerroste instruktørkollektiv er tilknyttet HAU i Berlin og har, såvel som gruppe som individuelt, iscenesat på teatre over det meste af Europa.

Dramatiske værker: Deutschland 2 2000; Weill der Himmel uns Braucht 2004; Zeugen – Ein Strafkammerspiel 2004; Sabination 2004; Wallenstein 2005; Blaiberg und sweetheart19 2006.

Eksternt link:

www.rimini-protokoll.de

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig