Legong, klassisk kvindedans fra Bali i Indonesien, fremført af tre helt unge danserinder ledsaget af gamelanorkestret og recitation. Særlig kendt er historien om kongen af Lasem, der forlader sin dronning til fordel for en skøn nymfe. Danserinderne danser de forskellige roller uden kostumeskift eller rekvisitter i sidebøjede stillinger eller siddende med højtløftede arme og bagudbøjede hænder. Der er ikke tale om dramatisk eller mimisk dans, men en abstrakt udtryksform med nøje afstemte glidende, sitrende og forfinede bevægelser, der tillader danserinderne både individuel fremtræden og en symbiose, hvor de tre bliver til en. L er sandsynligvis udsprunget af ældre former som gambuh og har gennem de to sidste årh. dannet sin egen selvstændige form.

Bibliografi: Dibia,IW& Ballinger, R Balinese Dance, Drama and Music 2005; Rebling, E Die Tanzkunst Indonesiens 1989; Zoete,Bd& Spies, W Dance and Drama in Bali 1938.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig