Danske Teatres Fællesorganisation, arbejdsgiver- og brancheorganisation for en række større offentligt støttede teatre, Det Kongelige Teater, landsdelsscenerne, teatrene i Københavns Teater samt Den jyske Opera og Det Danske Teater. DTF indgår overenskomster med fagforeninger og varetager generelt medlemsteatrenes interesser. Som et af sine mål har DTF at udøve indflydelse på teateruddannelsen, og organisationen er da også repræsenteret i bl.a. kontaktudvalget for Statens Teaterskole.

De første danske arbejdsgiverorganisationer på teaterområdet dannedes i 1919 med Privatteater-Direktørforeningen, som repræsenterede de københavnske teatre (excl. Det Kongelige Teater) og ProvinsteaterDirektørforeningen, der var for de turnerende teatre. Foreningerne indgik bl.a. overenskomster med Dansk Skuespillerforbund. Landsdelsscenerne var tilsvarende repræsenteret af Landsdelsscenernes Samarbejdsudvalg. Efter en periode med svag organisering af arbejdsgiversiden – bl.a. begrundet i, at overenskomster i 1970'erne og 1980'erne blev indgået mellem fagforeningerne og repræsentanter for de bevilgende myndigheder (Finansministeriet og Amtsrådsforeningen) – etableres i 1994 DTF til erstatning for Danske Teaterlederes Fællesråd (etableret i 1964), der netop ikke indgik overenskomster. Teaterchefernes egen interesseorganisation er Dansk Teaterlederforbund (etableret 1979).

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig