Circle in the Square Theatre, amerikansk teater- og skuespillerskole i New York. CITST blev grundlagt 1951 af bl.a. José Quintero og Theodore Mann i Greenwich Village og fik allerede 1952 med Quinteros opsætning af Tennessee Williams’ Summer and Smoke stor opmærksomhed som teatret, der var ‘artistically committed to the art of acting’. Det sceniske udtryk var fra starten naturalistisk og sanseligt i en grænsesøgende spillestil, og CITST har stået i forreste række i lancering af moderne klassikere, især O’Neill og Williams.

1961 oprettedes en teaterskole i tilknytning til teatret, og 1972 flyttede både kompagni og skole ind i Joseph E Levine Theatre på Broadway, som efter kompagniets ophør som producerende teater fungerer som åben scene. Skolen eksisterer stadig som Broadway-teatrenes hidtil eneste statsanerkendte skuespilskole.

Bibliografi: King, B Contemporary American Theatre 1991; Little, S Off-Broadway: The Prophetic Theatre 1972.

Skuespillerskolens hjemmeside

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig