Banden, dansk teatergruppe, grundlagt 1969 med udgangspunkt i Spillehuset, Kbh. Som kollektivt opsøgende børne- og ungdomsteater, skabt på initiativ af skuespiller Niels Andersen, tegnede gruppen sig lige fra starten med provokerende politisk debatteater. Først Sven Wernströms Spillet om skolen 1969 og Ulf Steen Hansens Cirkus Mili 1970, s.å. fulgt op af Svend Engelbrechtsens Vi skal jo alle sammen leve om kvinders ret til abort. I 1971 kom Hans Hansens Bim, bam, busse, et seksualvejledningsspil for børn, som vakte både glæde og forargelse. Forestillingerne var bygget på indgående research og blev til i samarbejde mellem gruppen og dramatikerne. Den efterfølgende diskussion med publikum var en vigtig del af arbejdet. I 1979-91 var B egnsteater i Odense, og blev nedlagt 1993.

Teaterpriser: Danmarks Teaterforeninger.

Bibliografi: Spillet om skolen. Beretningen om teatergruppen Bandens opførelse af Sven Wernströms ‘Spillet om skolen’ med rapporter fra diskussioner med elever og lærere 1970; ‘Cirkus Mili’. Et klovnespil om militariseringen fra vugge til grav 1971; Fjeldstad, A Gruppeteater i Norden 1981; Jørgensen, Aa Det alternative teater i Danmark 1983; Risum, J & Mailand-Hansen, C ‘Interviews med grupperne Banden og Rimfaxe’ i Harsløf, O Kunst er våben 1976.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig