7:84 Theatre Company, 7:84 Theatre Company, skotsk teater, oprettet 1973 med det mål at nå et publikum, der normalt ikke gik i teatret. Oprindelig var der to 7:84 Theatre Companies, ét i England, startet i 1971 og ophørt i 1985, og det i Skotland. 7:84 rettede sig fra starten mod et arbejderklassepublikum. Strukturen i flere stykker stammede fra det skotske ceilidh (besøg, sammenkomst), en traditionel form for fælles underholdning med sang, musik, dans og fortællinger. Senere er teatrets profil blevet bredere, men det er stadig optaget af på en underholdende måde at stimulere den politiske og kulturelle debat og at turnere over hele Skotland. Ud over forestillinger producerer teatret også workshops og arbejder med dramapædagogik. Teatrets første kunstneriske leder var instruktøren og dramatikeren John McGrath. Teatrets navn (7:84) stammer fra et citat fra The Economist i 1966: ‘7 % af befolkningen i Storbritannien ejer 84 % af rigdommene’. På grund af teatrets placering i den politiske og klassemæssige kamp som et socialistisk teater har det ofte været i kulturpolitisk modvind.

Bibliografi: McGrath, J A Good Night Out: Popular Theatre: Audience, Class and Form 1981; MacLennan, E The Moon Belongs to Everyone 1990; DiCenzo, M The Politics of Alternative Theatre in Britain, 1968-1990. The Case of 7:84 (Scotland) 1996.

Teatrets hjemmeside

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig