Århus Teater Akademi, alternativ teateruddannelse 1979-91, startet af Bent Blindbæk og Klaus Kjeldsen. Uddannelsen var sammensat dels af kurser i såvel folkelige teaterformer som avantgarde-eksperimenter med stor vægt på det kropslige udtryk, dels gæstespil af bl.a. Cardiff Theatre Lab, Jon Paul Cook, Jordcirkus, Johnny Melville, Abdul Hantout, Maria Lexa og Alexander Jochwed. ÅTA arrangerede også en række konferencer om teater i samfundet og udviklede Gellerupscenen gennem integrationsprojekter i lokalområdet sidst i 1980'erne.

Med udgangspunkt i længerevarende kurser opstod flere teatergrupper, bl.a. Teatret Marquez efter Else Marie Laukviks kursus og Kimbri efter Ryszard Cieslaks Grotowski-kursus. En række ÅTA-folk, der ønskede et længere uddannelsesforløb i stedet for kurser, startede Tidens Teater i 1986, som siden blev til Nordisk Teaterskole. ÅTA udgav Teateravisen 1980-91 og en række bøger om det alternative teaterliv i Århus. Efter ÅTAs ophør blev lokalerne i Klosterport overtaget af Gøglerskolen.

Bibliografi: Århus Teater Akademi Et andet teater-liv 1984.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig